Inspiratietips voor video’s

Inspiratietips voor video’s

28 juni 2018 inspiratie 0

Veel ondernemers willen graag aan de slag met video, maar weten niet hoe ze dat moeten injecteren in hun huidige marketingstrategie. Als je een strategie hebt, dan kan je zelf (of met onze hulp) kijken bij welke punten video goed zou passen. Neem de onderstaande onderwerpen eens door om te kijken welke video’s interessant zou kunnen zijn voor je bedrijf.

Voorstelfilmpjes

Met deze filmpjes laat je je bezoeker snel en makkelijk kennis maken met de mensen achter jouw bedrijf. Medewerkers, CEO of leidinggevenden maken met video je bedrijf persoonlijk, wekken vertrouwen bij de kijker en ze zien met welke specialisten ze te maken krijgen. Ideaal voor op je ‘over ons-pagina’ of lanceer wekelijks, ‘maak kennis met…rubriek’

Productvideo’s

Dit is een video waarin de toepassing of het uiterlijk van je producten in beeld worden gebracht. Deze kun je op nemen bij ons in de studio of gewoon op locatie. Ideaal om de uiterlijke kenmerken te laten zien en de USP’s te vertellen/uit te leggen. Ook kun je toepassings- of instructievideo’s maken van je product. Laat zien hoe het werkt en wanneer je het gebruikt. Doe de handelingen voor en ondersteun deze met tekstanimatie of voice-over.

Tutorials

Geef in een demonstratie uitleg over een dienst, programma of product. Deel deze kennis over je vakgebied in een online training. Je kunt je kennis gratis verspreiden als handleiding voor je producten, diensten of programma’s. Maar je kan de filmpjes ook als e-learning modulles of online trainingen aanbieden.

Locatiefilms

Heeft je bedrijf meerdere vestigingen of ruimtes? Geef een overzicht van de faciliteiten en breng deze aantrekkelijk in beeld. De ruimtes kan je toelichten met tekst of voice-over. De locatiefilm kun je inzetten als visitekaartje als je net bent opengegaan. Of gebruik de film als sfeerimpressie van je bedrijf.

Testimonials

Dit zijn korte reviews van klanten en stakeholders die jouw producten of diensten waardeert. Ze geven aan waarom ze graag met jou of je product werken. Deze testimonials hebben meer impact dan bijvoorbeeld een tekstuele review, omdat je de klant/stakeholder ok in beeld ziet en hoort spreken.

Interviews

Met films in interviewstijl kan je deskundigen aan het woord laten over een onderwerp binnen je vakgebied, of juist je doelgroep om hun mening vragen. Met een interviewformat kan je snel meerdere korte video-items maken en deze als webserie online inzetten.

Vlogs

Dit zijn filmpjes waarin je informatie deelt over een onderwerp binnen je vakgebied. Denk aan veel gestelde vragen, tips, bedankjes of adviezen bij het maken van een keuze. Met dit soort video’s laat je zien dat jij de expert bent. Ideaal om mee te sturen ter ondersteuning van je blogpost of nieuwsbrief.

Er zijn nog meer manieren om online video’s in te zetten voor je bedrijf. Binnenkort vertel ik daar meer over. Je kunt in ieder geval even voorruit. Wil je van start met online video en heb je hierbij hulp nodig? Geen probleem. Laat het me weten.