Offline opvallen met een video!

No Tags | Geen categorie

Door Dave van Opdorp

 

De online mogelijkheden van een bedrijfsfilm zijn ontzettend groot. Afhankelijk van je doel, doelgroep en boodschap is er op het internet altijd wel een mooi podium te vinden. Via social media, je website of gerichte mailing, kun je je boodschap gericht kwijt. Is offline nog wel hot? Kun je je doelgroep nog offline bereiken?

 

‘Offline is zoooo 1994’
Alle informatie is via teksten, foto’s en filmpjes door de komst van smartphones letterlijk onder hand of duimbereik. Videobanden en DVD’s zijn pasé. Bedrijven willen niet achter blijven en kiezen voor online video. We bevinden ons in een nieuw tijdperk en ‘offline is zoooo 1994.’ Maar toch zijn er merken die een offline medium verkiezen boven online video. Ze willen iets tastbaars meegeven. Niet iedereen zit tenslotte de hele dag achter de computer of smartphone. Omdat dit niet past bij het merk, bedrijf of branche.

 

Offline video als relatiegeschenk
Voor opdrachtgever SMEVA, een internationale organisatie in koeltechniek, hebben we onlangs een offline video gemaakt. Om hun campagne rondom een nieuwe toonbank te boosten lieten ze hun productvideo integreren in een fysieke kaart. Vroeger kreeg je nog wel eens een verjaardagskaart waarbij je een muziekje te horen kreeg als je hem open deed. In deze zogenoemde ‘pixiocard’ is een scherm geïntegreerd en speelt de video gelijk af als je hem open doet.

 

Gimmick
Smeva laat hiermee een tastbare herinnering achter, ook als de vertegenwoordiger al weer de deur uit is. Een slimme campagne en een ultieme video-in-print beleving. Een volledig bedrukte kaart met een geïntegreerde video. Ondanks dat we inmiddels gewend zijn aan mobiele devices is dit een gaaf relatiegeschenk en een stoere gimmick.